BSO de Kampioenen

‘De Kampioenen’ is een BSO-groep met kinderen van 4 tot 12 jaar. Onze BSO is een gezellige en sportieve BSO. Kinderen van diverse scholen in Nieuwerkerk a/d IJssel en Nesselande komen naar onze BSO. Zij worden door ons bij school opgehaald met de bus, de auto of de stint.

Op de BSO werken we met verschillende thema’s. Hierbij zorgen we voor verschillende activiteiten, zodat er voor alle kinderen iets bij zit om te doen. Onder andere bieden we knutsel activiteiten aan. Knutselen is nooit verplicht, kinderen die lekker willen spelen kunnen kiezen uit de verschillende hoeken in het lokaal (bouwhoek, huishoek/ keukentje, de zandtafel enz. ) en allerlei spelletjes. Ook buiten spelen op het schoolplein behoort tot de mogelijkheden. We vinden het erg belangrijk dat de kinderen zich op de BSO kunnen ontspannen na een schooldag. De keuze ligt daarom altijd bij het kind!

We werken met dezelfde leidsters op de BSO. Elke dag een vast gezicht! Fijn voor de kinderen én voor de ouders. Wanneer een kind opgehaald wordt, vertelt één van de leidsters hoe het die middag is gegaan en of er eventuele bijzonderheden vanuit school zijn.

U kunt er bij ons voor kiezen om uw kind ’s avonds mee te laten eten. Uw kind krijgt in dit geval rond 16.45 uur een warme maaltijd. Tijdens de maaltijd lezen we een Bijbelverhaal met de kinderen en na het gezamenlijk danken mogen ze weer gaan spelen tot ze opgehaald worden. Kinderen die niet mee eten krijgen om dezelfde tijd iets te drinken en een soepstengel, waarna ze weer mogen gaan spelen.

Onze voordelen

Kinderen hebben warmte, liefde en acceptatie nodig. Ze mogen er zijn, zijn bijzonder en uniek. Hierstaan wij voor als Royal Kids Home. Daarom zijn onze leidsters liefdevol, hebben zij aandacht voor de kinderen en geven hen daarbij duidelijkheid en structuur. Zij hebben oog voor het kind en hebben een passie voor het werken met kinderen.

Na school is het fijn om lekker te kunnen bewegen. Binnen de school is een speellokaal, waar wij regelmatig gebruik van maken. We spelen hier bijvoorbeeld balspelen of tikkertje. Vooral wanneer het regent is het speellokaal een ideale aanvulling op onze speelmogelijkheden!

BSO ‘De Kampioenen’ is onderdeel van Integraal Kindercentrum Rehoboth. Binnen IKC Rehoboth is er één educatieve en pedagogische lijn van 0-13 jaar. Kinderen kunnen hier leren, spelen,  zich ontwikkelen en elkaar ontmoeten. Ook is het een groot voordeel voor ouders is dat zij hun kinderen – in verschillende leeftijden- op één plaats kunnen onderbrengen.

Regelmatig werken we samen met de school, bijvoorbeeld bij het voorbereiden en vieren van feestdagen en andere bijzondere gelegenheden.

Ook in de vakanties zijn we geopend. We zorgen dan voor ontspannen dagen voor de kinderen, met leuke activiteiten en uitjes. Zo gaan we veel naar de grote speeltuin in Nieuwerkerk, organiseren we workshops en kijken we af en toe een film. Vlak voor het begin van de vakantie hangen we de planning op, zodat u met uw kind kunt kijken wat er op het programma staat.

Wij vinden het belangrijk dat kinderen elke dag buiten kunnen zijn en daarom kunnen de kinderen altijd naar buiten als het droog is. We kunnen gebruik maken van de vele speelmaterialen (fietsjes, steps, kruiwagens, karren enz.), de glijbaan en de zandbak!

U kunt er bij ons voor kiezen om uw kind ’s avonds mee te laten eten. Uw kind krijgt in dit geval rond 16.45 uur een warme maaltijd. De kosten voor u zijn €1,- per maaltijd.

De leverancier van onze maaltijden is Royal Foods. Zij zijn specialist in het aanbieden van maaltijden voor kinderen. Zij leveren bewuste en gezonde maaltijden. Royal Foods houdt de laatste ontwikkelingen omtrent gezonde voeding bij en past het aanbod hierop aan.

De locatie

Gratis inschrijven

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Schrijf uw kind binnen 5 minuten in.
Gratis inschrijven