De Diamantjes

De Diamantjes is een gezellige, betrokken en actieve verticale groep met kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. We werken met 4 vaste leidsters op de groep. We werken aan de hand van thema’s en passen hier ook de knutselwerkjes, liedjes, activiteiten en het bijbel verhaal op aan.

De activiteiten doen we met zowel de allerkleinste als de grotere kinderen op de groep. Verven is bijvoorbeeld een activiteit waar ze allemaal van genieten. Met de allerkleinste zingen en knuffelen we veel, al genieten de grotere kinderen hier ook echt van. We hebben een snoezelruimte waar we regelmatig naar toe gaan en ook maken we regelmatig uitstapjes.

Onze voordelen

Van alle kinderen op de groep houden we een overdrachtsschrift bij. Bij de kinderen onder een jaar schrijven we elke dag de eet, drink en slaaptijden op en we schrijven een verhaaltje hoe het die dag is gegaan. Bij de kinderen boven een jaar schrijven we één keer in de week een stukje.

We schrijven in het schriftje wat uw kind heeft gedaan en heeft meegemaakt die dag. Dit is meteen ook een leuk document voor later. Ook kunnen de ouders in het overdrachtsschrift schrijven, bijzonderheden, wat het kind gedaan heeft of iets grappigs wat het kind heeft mee gemaakt.

Kinderen hebben veel liefde nodig en een veilige omgeving waar ze zichzelf kunnen en mogen zijn. Wij vinden dit op de groep dan ook heel belangrijk. Wij vinden het bijzonder om de kinderen te zien opgroeien en ook te mogen bijdragen aan hun ontwikkeling.

 We maken regelmatig uitstapjes met de kinderen. We rijden bijvoorbeeld met de stint een rondje door het Hitlandbos, we gaan naar de speeltuin of brengen een bezoekje aan de kinderboerderij. In de stint kunnen de kinderen heerlijk rondkijken naar wat er om hen heen allemaal te zien is en regelmatig zingen we gezellig liedjes onderweg.

Regelmatig gaan we naar de Ark om te snoezelen. De allerkleinste vinden het heerlijk om op het warme waterbed te liggen en rond te kijken naar alle mooie lichtjes om hun heen. Ook het geluidenspel valt erg in de smaak en benoemen we met de grotere kinderen welke geluiden we horen.

Buitenspelen is gezond en dit doen we dan ook regelmatig. De kinderen worden helemaal blij wanneer we met de jasjes en schoenen de groep op komen. In de zomer spelen we met de baby’s op het vlonder, waar vandaan we ook een goed uitzicht hebben op de koeien en schapen en in de winter maken gebruik van het plein achter waar ook de peuters buitenspelen of we maken een uitstapje met de stint.

De Diamantjes is een ruime, open en lichte groep. We hebben mooie hoge boxen waar de baby’s veilig in kunnen spelen. We hebben allerlei speelgoed, die geschikt is voor baby’s en peuters. Er is ruimte voor de kinderen om te ontdekken en heerlijk te spelen.

Wij bieden de mogelijkheid om gebruik te maken van onze maaltijdservice. Kinderen onder 1 jaar krijgen van ons een Olvarit potje. Kinderen van 1 jaar en ouder kunnen, naar wens van ouder(s) of verzorger(s), gebruik maken van onze maaltijdservice. De kosten hiervoor zijn €2,20,- per maaltijd.

De leverancier van onze verse maaltijden komt van het verzorgingstehuis de Vijverhof, Zij leveren bewuste gezonde voeding wat gespecialiseerd is voor kinderen. Ook is de Vijverhof is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen omtrent de gezonde voeding met betrekking tot de kinderen en zij passen hun aanbod hierop aan.

De locatie

Gratis inschrijven

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Schrijf uw kind binnen 5 minuten in.
Gratis inschrijven