De Kroontjes

De Kroontjes is een gezellige warme groep voor kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar. Omdat wij een groep zijn van 16 kinderen staan erover het algemeen elke dag 3 leidsters op de groep. We werken bij de Kroontjes met verschillende thema’s, hier passen we de activiteiten op aan. De activiteiten sluiten aan bij de leeftijd van de kinderen. Regelmatig leren we de kinderen nieuwe liedjes, vertellen we verhaaltjes en knutselen we met elkaar. Hierbij bereiden we de alle grootste kinderen, door het programma en activiteiten die we aanbieden, voor op de basisschool.

Onze voordelen

De Kroontjes is een mooie, ruime en lichte groep. Het lokaal is verdeeld in verschillende hoeken, waar kinderen heerlijk kunnen spelen. We hangen de gemaakte knutselwerkjes op, zodat de ouders deze aan het eind van de dag kunnen bekijken.

Ook hangen er kaartjes op de groep, wat we op de dag precies gaan doen. Dit leren ze straks ook op de basischool.

Voor de aller kleinste hebben we een heerlijk grondbox. Maar de kinderen mogen bij ons ook heerlijk tussen de grote kinderen spelen, wanneer zij dit kunnen.

We beginnen elke dag met het vertellen van een Bijbelverhaal. Ook zingen we christelijke liedjes met elkaar. Regelmatig leren we de kinderen nieuwe liedjes, dit vinden ze erg leuk. Voor de maaltijden bidden we samen met de kinderen en rondom de christelijke feestdagen maken we knutselwerkjes die daarover gaan.

Op onze groep werken we met verschillende leuke thema’s. Elke maand is er een nieuw thema, het programma en de activiteiten worden hierop aangepast. Voorbeelden van thema’s zijn: Op wereldreis, Winter, Verkeer, Sinterklaas of het Oerwoud. We maken elke week een knutselwerkje, hierbij werken we met verschillende materialen, waardoor de fijne motoriek wordt gestimuleerd.

Tijdens het kringmoment bespreken we het thema. We stellen vragen aan de kinderen over het onderwerp, hierdoor ontstaan er leuke gesprekken.

Bij minder mooi weer, maken we regelmatig gebruik van onze snoezelruimte de ark van Noach. Hier snoezelen we op het waterbed, waarbij de juf voorleest en er geknuffeld kan worden met de grote knuffeldieren. We hebben in de ark ook een leuk en leerzaam kleur- en geluidenspel, waar de kinderen kunnen oefenen met kleuren en geluid. Ook hebben we de ruimte om te dansen of kring spelletjes te doen.

Voor de allerkleinste is er ook een klein hoekje gemaakt om heerlijk tot rust te komen. Ze kunnen naar de bewegende vlindertjes en de visjes kijken en zich zelf ontdekken in de grote spiegel.

De locatie

Gratis inschrijven

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Schrijf uw kind binnen 5 minuten in.
Gratis inschrijven