Mozaïek 2 (noodvoorziening)

BSO Het Mozaïek is een BSO-groep met kinderen van 4 tot 13 jaar. Onze BSO is gehuisvest in GBS Het Mozaïek te Krimpen aan den IJssel.

De BSO is verdeeld in twee groepen. Groep 1 zit in het hoofdgebouw van GBS Het Mozaïek op de begane grond. Groep 2 is gehuisvest in de tijdelijke noodvoorziening, gelegen naast de school. Vooralsnog zijn het groepen van 4-13 jaar, waarbij de jongere kinderen veelal geplaatst worden in het hoofdgebouw.

Op de BSO werken we met verschillende thema’s. Hierbij zorgen we voor verschillende activiteiten, zodat er voor alle kinderen iets bij zit om te doen. Onder andere bieden we knutsel activiteiten aan. Knutselen is nooit verplicht, kinderen die lekker willen spelen kunnen kiezen uit de verschillende hoeken in het lokaal en allerlei spelletjes. Ook buiten spelen op het schoolplein behoort tot de mogelijkheden. We vinden het erg belangrijk dat de kinderen zich op de BSO kunnen ontspannen na een schooldag. De keuze ligt daarom altijd bij het kind! Ook mogen we gebruik maken van het speellokaal in de school.

Na schooltijd wordt er eerst met de kinderen wat gegeten en gedronken. Hierbij wordt er uit de bijbel gelezen of worden er liedjes gezongen en/of gebeden. Het is even een moment om tot rust te komen. Met de kinderen wordt de middag doorgenomen. Er kan een leuke activiteit op het programma staan zoals een spel met elkaar. Kinderen mogen ook vrij spelen. Als kinderen vrij gaan spelen worden er goede afspraken gemaakt wie met wat wil spelen. We letten erop dat een kind zich niet verveelt. Aan het einde van de middag wordt er opgeruimd met elkaar en wordt er nog wat gegeten en gedronken.

We streven er naar om met dezelfde leidsters op de BSO te staan. Elke dag een vast gezicht! Fijn voor de kinderen én voor de ouders. Wanneer een kind opgehaald wordt, vertelt één van de leidsters hoe het die middag is gegaan en of er eventuele bijzonderheden vanuit school zijn.

De openingstijden zijn als volgt:

VSO: maandag, dinsdag en donderdag van 07.00-8.30 uur

BSO: Maandag, dinsdag en donderdag van 14.45-18.00 uur (eventuele verlenging tot 18.30 uur)

Voor vragen kunt u contact opnemen via mozaiek@royalkidshome.nl

Bijlagen (PDF-bestanden)